BETE perslucht verstuivers

BETE perslucht verstuivers geven de fijnst mogelijke verstuiving door het mengen van vloeistof en perslucht (of een ander gas). De middels pneumatische verstuivingstechniek verkregen druppeltjes behoren tot de allerkleinst mogelijk maakbare druppels. Naast de verschillende sproeipatronen zijn ook uitvoeringen met verschillende aansluit configuraties en pneumatisch bediende aan/uit schakeling (zeer snel, zonder nadruppelen) leverbaar.

Een perslucht verstuiver maakt gebruik van samengeperste lucht om bijvoorbeeld te bevochtigen of te coaten. De perslucht verstuivers van BETE mengen vloeistof en perslucht, waardoor een zeer fijne verstuiving ontstaat. De druk van de perslucht zorgt ervoor dat de fijne waterdruppels worden verneveld. Hierdoor wordt de nevel door de ruimte verdeeld. Perslucht verstuivers zijn drupvrij, omdat de perslucht de druppel ondersteunt en doordat de druppels heel klein zijn. De verstuivers zijn bovendien zelfreinigend. Dit zorgt ervoor dat ze niet snel verstopt raken, zelfs niet in verontreinigde ruimtes.

Soorten perslucht verstuivers

De perslucht verstuivers van BETE zijn onder te verdelen in een drietal series, waarbij een keuze gemaakt kan worden tussen verschillende sproeipatronen en aansluit configuraties. Een perslucht verstuiver met pneumatisch bediende aan-/uitschakeling behoort ook tot de mogelijkheden. Bovendien zijn er veel toepassingen mogelijk voor de perslucht verstuiver van BETE. De verschillende uitvoeringen met de bijbehorende eigenschappen, debieten en sproeibeelden vindt u terug op de productpagina’s hieronder.

Toepassingen van de perslucht verstuivers

Een perslucht verstuiver kent diverse toepassingen. De meest voor de hand liggende toepassing is luchtbevochtiging. Door de fijne verneveling van de verstuivers wordt de vochtigheidsgraad verhoogd. De kleine waterdruppeltjes verdampen snel, waardoor de relatieve vochtigheid in de lucht hoger wordt. Ook coating is een mogelijke toepassing. Persluchtverstuivers zijn bij uitstek geschikt voor het verstuiven van dikkere stoffen. Breng bijvoorbeeld een glazuurlaag aan op voedingsproducten of spuit een lijm laag op onderdelen voordat ze aan elkaar worden gemonteerd. De XA-sproeikoppen kennen 8 verschillende sproeipatronen. De modulaire verstuivers produceren zelfs bij een laag verbruik een zeer fijne verneveling. De perslucht verstuiver van SpiralAir kan met elk gas worden aangedreven en is in 2 maten verkrijgbaar. Dankzij de twee-fase verstuiving vindt er een efficiëntere verstuiving plaats. De regelbare perslucht verstuiver van SAM vernevelt zelfs zeer viskeuze vloeistoffen en produceert nog kleinere druppeltjes wanneer u de verneveldruk verhoogt.

Consultancy & maatwerk

Op basis van uw toepassing denken we graag met u mee over welk type perslucht verstuiver voor uw toepassing het meest geschikt is. Neem contact met ons op voor advies.

Producten
BETE perslucht verstuivers

Showing all 13 results