Tankreiniging - Impact cleaners

Bij de Impact Cleaning machines van BETE wordt de energie van de pompdruk en het vloeistof volume maximaal omgezet in reinigingskracht. De reinigingsvloeistof wordt in een zo compact mogelijke straal op de wand gericht. Op de wand slaat de straal uiteen waardoor rondom het impact punt alle vuil verwijderd wordt. De hele wand van de tank wordt bereikt door te werken met puntstralen, die gecontroleerd langs 2 assen roteren. Hierdoor wordt na verloop van tijd de hele wand gereinigd. De duur van de cyclus ligt tussen de 4 en de 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de tank, de vervuiling en de geselecteerde machine/uitvoering.

De meeste machines worden op maat gemaakt voor de druk waarbij ze gebruikt gaan worden. Een hogere druk betekent meer vloeistof en meer kracht, maar ook een hogere rotatiesnelheid. Om een te hoge rotatiesnelheid te voorkomen (kost kracht) wordt de overbrenging op maat gemaakt voor druk en sproeiergrootte.

Tankreiniging – impact cleaners

Roterende jets gebruiken de sproeimedia die door interne tandwielen op het lichaam stromen om sets straalsproeiers met hoge impact te roteren door een efficiënt 2-assig orbitaal patroon, waardoor een volledige 360°-dekking wordt geboden. De impact cleaners die op deze assemblages worden gebruikt, bieden aanzienlijk meer impact en bots kracht dan andere soorten tankreiniging sproeiers, waardoor ze ideaal zijn voor moeilijk te reinigen resten en grotere vaten.

Consultancy & maatwerk

Wij adviseren u graag over stationaire tankreiniging sproeiers van BETE. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.