BETE XAER serie

Perslucht verstuiver met een externe menging die geschikt is voor stroperige materialen.

Artikelnummer: d0c87aacf111 Categorieën: ,

Beschrijving

De BETE XAER serie werkt op basis van externe menging en maakt het mogelijk om stroperige materialen te sproeien. De perslucht verstuiver is geschikt om vloeistoffen met een hoge viscositeit (100+ cP) te spuiten die een rond sproeipatroon vereisen.

De XA ER serie heeft een kleine, instelbare sproeihoek van 10° tot 30°. Vloeistofstroomsnelheid wordt alleen geregeld door de vloeistofdruk. Het vloeistofdebiet is niet afhankelijk van de luchtdruk, waardoor de prestaties van het mondstuk gemakkelijker te controleren zijn. Het geeft een variabele verneveling en een nauwkeurige dosering van het vloeistofdebiet. In diverse hardware uitvoeringen leverbaar, zie daarvoor ook de BETE XA assembly diagram.
Lagere debieten mogelijk door pulserende aan/uit schakeling.

In een druk gevoed systeem wordt de vloeistof onder druk toegevoerd aan interne of externe mix. Lucht- en vloeistofregelaars regelen de vloeistofdruk, terwijl het luchtfilter en de vloeistofzeef ervoor zorgen dat eventuele vervuiling geminimaliseerd wordt. De sproeier wordt bestuurd door handmatige of elektromagnetische kleppen. Door deze te combinatie met verschillende hardware set-ups kan de optimale sproeier gecreëerd worden voor de specifieke toepassing.

De lucht- en vloeistofstromen verlaten de sproeier onafhankelijk van elkaar door elke opening, waardoor een kegelvormig sproeipatroon met een smalle hoek ontstaat. Lucht- en vloeistofstroomsnelheden kunnen onafhankelijk worden geregeld, waardoor nauwkeurige vloeistofdosering mogelijk is.