BETE XASF serie

Zelf aanzuigende persluchtverstuiver met lage debieten en een zeer fijne verneveling.

Artikelnummer: c91cf6e680ba Categorieën: ,

Beschrijving

De BETE XASF serie is een perslucht verstuiver met een zeer fijne verneveling. Er is een korte tot matige voorwaartse straalprojectie en de serie heeft lage debieten en een kleine sproeihoek met gemiddelde worplengte. In diverse hardware uitvoeringen leverbaar, zie daarvoor ook de BETE XA assembly diagram.

De vloeistof wordt aangevoerd via een sifon of via zwaartekracht in een systeem met sifonvoeding. Een luchtregelaar regelt de persluchtdruk, terwijl het luchtfilter ervoor zorgt dat de perslucht van hoge kwaliteit is. De sproeier wordt bestuurd door handmatige of elektromagnetische kleppen. Door deze te combinatie met verschillende hardware set-ups kan de optimale sproeier gecreëerd worden voor de specifieke toepassing.

Zelf aanzuigende persluchtverstuivers verkrijgen op twee manieren de verspuiten vloeistof:
1. Zelf-aanzuigend systeem: de luchtdruk in de luchtkap van de persluchtverstuiver zorgt voor een aanzuigende werking in de vloeistofkap, hierdoor wordt de vloeistof uit de vloeistoftank gepompt.
2. Zwaartekracht gevoed: de vloeistoftank staat boven de verstuiver en de zwaartekracht zorgt voor de aanvoer van de vloeistof.

Vloeistof- en luchtstromen komen samen in de sproeier en worden gemengd. Vervolgens verlaten ze de sproeier door dezelfde opening waardoor een smalle kegelvormige spuithoek ontstaat. De toevoerstromen zijn niet onafhankelijk; veranderingen in de luchtstroom hebben invloed op de vloeistofstroom.

Deze perslucht verstuiver is tevens leverbaar met 1/2″ NPT of BSPT aansluiting voor grote debieten, leverbaar met verschillende luchtkappen.