BETE XASR serie

Zelf aanzuigende persluchtverstuiver verkrijgt op twee manieren de te puiten vloeistof.

Artikelnummer: a4e6efe6f726 Categorieën: ,

Beschrijving

De BETE XASR serie is een volkegel perslucht verstuiver met een zeer fijne verstuiving. Er is een korte tot matige voorwaartse straalprojectie en de serie heeft de laagst mogelijke debiet en een kleine sproeihoek met een korte tot gemiddelde worplengte.

De vloeistof wordt aangevoerd via een sifon of via zwaartekracht in een systeem met sifonvoeding. Een luchtregelaar regelt de persluchtdruk, terwijl het luchtfilter ervoor zorgt dat de perslucht van hoge kwaliteit is. De sproeier wordt bestuurd door handmatige of elektromagnetische kleppen. Door deze te combinatie met verschillende hardware set-ups kan de optimale sproeier gecreëerd worden voor de specifieke toepassing.

Zelf aanzuigende persluchtverstuivers verkrijgen op twee manieren de verspuiten vloeistof:
1. Zelf-aanzuigend systeem: de luchtdruk in de luchtkap van de persluchtverstuiver zorgt voor een aanzuigende werking in de vloeistofkap, hierdoor wordt de vloeistof uit de vloeistoftank gepompt.
2. Zwaartekracht gevoed: de vloeistoftank staat boven de verstuiver en de zwaartekracht zorgt voor de aanvoer van de vloeistof.

Deze perslucht verstuiver is tevens leverbaar met 1/2″ NPT of BSPT aansluiting voor grote debieten, leverbaar met verschillende luchtkappen.

Vloeistof- en luchtstromen komen samen in de sproeier en worden gemengd. Vervolgens verlaten ze de sproeier door dezelfde opening waardoor een smalle kegelvormige sproeihoek ontstaat. De toevoerstromen zijn niet onafhankelijk; veranderingen in de luchtstroom hebben invloed op de vloeistofstroom.