Miele industriële wasmachines

Al geruime tijd is Miele is een relatie van Spraybest en afnemer van BETE TF-sproeiers. Deze worden toegepast in een industriële, speciaal ontwikkelde, wasmachine. Deze wasmachines worden gebruikt bij het reinigen van de veiligheidsharnassen van het brandweerpersoneel.

 • Home
 • /
 • Cases
 • /
 • Miele industriële wasmachines
background
 • Samenwerking met brandweerkorps regio Nijmegen

  Op verzoek van Brandweerkorps regio Nijmegen is er een onderzoek gestart om de effectiviteit van deze industriële wasmachines verder te verhogen. Waar bij name het beter schoonmaken van de luchtslanghouder een prioriteit had. Als resultaat hiervan ontving Spraybest de vraag wat er op het gebied van de sproeiers mogelijk was.

  Uit de analyse van Spraybest kwam de aanbeveling de sproeiers te vervangen voor roterende sproeiers. De verwachting van Spraybest was dat de roterende sproeier de chemie (schoonmaakmiddel) beter kon verdelen over de harnassen. Daarnaast geeft de roterende sproeier een grotere slagkracht van de druppel, hetgeen zou zorgen voor een aanvullende verbetering van het resultaat.

 • BETE HydroWhirl

  De aanbeveling van Spraybest is overgenomen en het testen met de sproeiers is begonnen. Bij het testen zijn sproeiers gebruikt van het type BETE HydroWhirl, met verschillende debieten en sproeihoeken. De testen zijn uitgevoerd op locatie van de klant, het brandweercorps Nijmegen dat in het bezit is van Miele wasmachines.

 • Samenwerking met brandweerkorps regio Nijmegen

  Het eerste resultaat dat uit de test kwam was dat de roterende sproeiers zorgde voor een aanzienlijke verbetering van het schoonmaak resultaat. Echter was dit nog niet op het niveau van Miele en haar klant. Na verdere analyse van de data afkomstig uit de test heeft Spraybest in overleg met Miele besloten een klant specifieke sproeier te laten ontwikkelen.

  Het verschil van deze speciale sproeier ten opzichte van de standaard is dat de speciale sproeier dusdanig is aangepast waardoor bepaalde moeilijk te bereiken stukken van het veiligheidsharnas nu ook goed wordt meegenomen in het reinigingsproces. Deze nieuwe sproeier in combinatie met verder afstemmen van overige factoren binnen het was proces heeft geresulteerd het gewenste reinigingsresultaat; namelijk voor 95% het roet verwijderen van de harnassen bij één wasbeurt.

  Door nauwe samenwerking met onze klant Miele, het delen van kennis en ervaring, hebben wij deze zeer specifieke uitdaging opgelost. Met als resultaat voor Miele een tevreden klant en een mooie nieuwe gerealiseerde wastechniek.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg