Munters Mass Transfer-apparatuur voor biogas

Een ervaren Europese fabrikant van biogas naar biomethaan upgrade-eenheden vroeg Munters opnieuw om ondersteuning, dit keer voor hun interne onderdelen in een nieuw groen project in Italië. Belangrijke componenten in het proces moesten worden geselecteerd. En Munters had de apparatuur, ervaring en branchekennis om de klus te klaren.

 • Home
 • /
 • Cases
 • /
 • Munters Mass Transfer-apparatuur voor biogas
background
 • De Munters-oplossing

  De Europese klant heeft een bewezen, eigen technologie voor de omzetting van biogas naar biomethaan. Oorspronkelijk geproduceerd uit OFMSW (Organische Fractie van Stedelijk Vast Afval), wordt het biogas vervolgens opgewaardeerd naar hernieuwbaar en CO2-neutraal biomethaan, een energiebron die helpt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

  Biomethaan heeft veel duurzame toepassingen, van voertuigbrandstof en warmtekrachtkoppeling tot gebruik in het aardgasnet na de laatste conditionering. De koolstofbalans is negatief omdat teruggewonnen CO2 kan worden hergebruikt als grondstof in veel gebieden en zelfs voedselkwaliteit heeft.

  Biogas wordt meestal gecomprimeerd voor de selectieve verwijdering van CO2 en wordt vervolgens van de bovenkant van de absorptiekolom als biomethaan teruggewonnen. Een met CO2 verrijkte oplossing verlaat dan de onderkant van de absorptietoren en wordt naar een regeneratiekolom gevoerd waar de geabsorbeerde CO2 wordt vrijgegeven en van de bovenkant van de regeneratiekolom met hoge zuiverheid wordt teruggewonnen. De fabrikant heeft als doel om maximale capaciteitsniveaus te bereiken met zo min mogelijk ruimtegebruik. Dit project sluit aan bij de Europese klimaatdoelstellingen en het gebruik van hernieuwbare energie.

  Dankzij diepe toepassingskennis en een bewezen staat van dienst als internationale leverancier van massatransferapparatuur, kon Munters onze Europese klant helpen hun biogas naar biomethaanproces te verbeteren, terwijl ze ook hun koolstofvoetafdruk verminderden. Enkele van de initiatieven omvatten:

  • Interne onderdelen voor de absorber en stripper werden geselecteerd na uitgebreide discussies met de ingenieurs van Munters.
  • De derde generatie torenpakkingen met Munters Medal-Pak werd geselecteerd, wat een hoge mechanische sterkte en een groot effectief interfaciaal oppervlak biedt.
  • Andere geselecteerde interne onderdelen omvatten Munters Riser Deck Distributors, die vloeistofkruisstromen bevorderen en de verdelingskwaliteit verbeteren. Ook werden Support Plates, SPM522 voor efficiënte gasinjectie geleverd. “Nauwkeurige hydraulische berekeningen en gedetailleerde technische ondersteuning tijdens de ontwerpfase van de projecten leidden tot de juiste selectie van kolominterne onderdelen,” zei Pablo Ruiz, Munters Field Sales & Key Account Manager EMEA Process Industry.
 • Medal-Pak™

  Medal-Pak (voorheen verkocht als IMTP®) biedt het beste van beide werelden in termen van prestaties (d.w.z. lage drukval en hoge efficiëntie). Het kan effectief worden gebruikt in zowel hogedruk- als vacuümkolommen. Andere voordelen zijn onder andere een groot effectief interfaciaal oppervlak, hoge mechanische sterkte en lage kosten. De monolithische constructie voorkomt het probleem van “openen” aan de uiteinden zoals kan voorkomen bij ringvormige pakkingen. Medal-Pak is verkrijgbaar in verschillende maten om meerdere combinaties van efficiëntie en drukval te bieden. Medal-Pak kan worden vervaardigd uit verschillende metalen, waaronder maar niet beperkt tot koolstofstaal, roestvrij staal, koper, aluminium, titanium, zirkonium, enz

  Riser deck distributor/redistributor (model DRD503/RRD504)

  De Riser Deck Distributor is een dek-type verdeler waarbij de orifices zich op de basis/dek van de verdeler bevinden. Gasopgangen tussen de orifices bevorderen vloeistofkruisstroom en verbeteren daarmee de verdelingskwaliteit. Dit type verdeler wordt doorgaans geleverd in meerstukconstructie en alle verbindingen worden afgedicht met pakkingen. Bevestiging gebeurt door middel van klemmen aan een rand/ondersteuningsring die aan de kolomwand is gelast. Deze verdeler kan worden voorzien van anti-migratie staven in de opgangen om de noodzaak van een bedbegrenzer te elimineren. Herverdelingsopgangen zijn afgedekt om bypassen van vloeistof door opgangen van neervallende vloeistof uit het verpakte bed erboven te voorkomen.

  Selectiecriteria:

  • Kolomdiameter > 600 mm (24 inches)
  • Maximale turndown-verhouding 2:1
  • Vloeistofsnelheden > 5 m3/m2 uur /2.0 GPM/f2)
  • Lage vervuiling

  Ondersteuningsplaat (model SPM522)

  Model SPM522 is een gasinjectietype ondersteuningsplaat, ontworpen voor torens met een diameter van doorgaans kleiner dan 900 mm (36 inch). Dit type ondersteuningsplaat is ontworpen in meerstuk- of eenstukconstructie, afhankelijk van of de ondersteuningsplaat door een kolommangat of door een kolomlichaamflens zal worden geïnstalleerd. De sleufgrootte is gebaseerd op de grootte van de te ondersteunen verpakking. Deze ondersteuningsplaten rusten vrij op een rand/ondersteuningsring of kunnen direct aan een tray-ondersteuningsring worden vastgeschroefd/geklemd.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg