DF serie – 2 traps frames met filter (DCF)

Op maat gemaakt en direct te installeren luchtinlaatsysteem voor diverse toepassingen.

Artikelnummer: 88b5665bdf6a Categorie:

Beschrijving

Het MUNTERS DCF 2-fase luchtinlaatsysteem is een combinatie van druppel eliminerende profileringen en filters die nauwkeuriger voldoen aan de vereisten van de toepassingen, en een optimaal evenwicht biedt tussen de vereiste efficiëntie, de waterlaadcapaciteit en de beschikbare drukval om een energie-efficiënte werking te kunnen garanderen. Vooral extreem kleine maar zeer schadelijke druppels kunnen niet helemaal worden verwijderd door een enkel fasige druppelvanger en wel door de DCF-systemen. De efficiëntie is volledig onafhankelijk van de windrichting en de aanwezigheid van de zogenaamde secundaire druppels.

Het MUNTERS DCF 2-fase luchtinlaatsysteem is een uitstekende keuze om ventilatiesystemen op schepen en op zee te beschermen tegen alle soorten weersomstandigheden, zoals regen, mist, opspattend water en zeewater met schadelijk zeezout. Ook zijn ze perfect voor gebruik in ventilatiesystemen in gebouwen aan de kust. Corrosie en vocht verminderen door het hele ventilatiesysteem dankzij de hoge efficiëntie. DCF-systemen helpen het klimaat te verbeteren voor de mensen, het interieur en meubelen, laadruimtes en gevoelige apparatuur. De systemen zijn volledig configureerbaar. Opties zijn onder andere verschillende nautische materialen, flensposities, drainagesystemen, vogelschermen, gekleurde oppervlakken en nog veel meer.

Hoe werkt het MUNTERS DCF 2-fase luchtinlaatsysteem?
Het MUNTERS DCF 2-fase luchtinlaatsysteem zijn tweefasige separatiesystemen. In de eerste fase worden hoogwaardige druppelvangers met lamellen gebruikt. In de tweede fase worden verschillende soorten filters/samen smelters gebruikt. In de eerste fase wordt het grootste deel van de opgenomen druppels verwijderd. De hoge efficiëntie in de eerste fase beschermt het filter/de samensmelter in de tweede en zorgt daarmee voor een langere levensduur. In de tweede fase worden de vaste deeltjes en de condens deeltjes, die de eerste fase gepasseerd zijn, gefilterd.