DF serie – verwarmde frames (DFH)

Complete verwarmde druppelafscheider frames voor sneeuw en ijzige omstandigheden.

Artikelnummer: ad3d00b974d3 Categorieën: ,

Beschrijving

Het MUNTERS DFH luchtinlaatsysteem met verwarmde frames is een direct te installeren sneeuw- en druppelseparator die gebruikt kan worden als een luchtinlaat in koude klimaten. De unit biedt bescherming tegen alle soorten sneeuwpoeder en regen, en voorkomt daardoor dat er ijs in de luchtinlaat komt. De DFH wordt meestal gebruikt in koude klimaten, met sneeuw, hagel, opstuivend sneeuwpoeder en een hoge relatieve vochtigheid. De DFH separator is beschikbaar in aluminium en roestvrij staallegering en is dus geschikt voor een breed scala aan toepassingen. De separator kan worden geconfigureerd voor verschillende individuele doeleinden en installaties, en een kostenbesparende oplossing bieden. De keuze voor sensoropties biedt de beste aanpassing aan de weersomstandigheden en vermindert het elektriciteitsverbruik.

Hoe werkt het MUNTERS DFH luchtinlaatsysteem met verwarmde frames?
Het MUNTERS DFH luchtinlaatsysteem met verwarmde frames bestaat uit een separator en een bedieningsunit. De separatorunit bevat verticale profileringen met verwarmingsapparatuur. Nadat de opgevangen sneeuw en hagel is samengesmolten op het verwarde oppervlak sublimeren of smelten ze. De gesmolten deeltjes vallen naar beneden en worden door de eliminator afgevoerd via een verwarmde uitlaat.

Afhankelijk van de toepassing kunnen in de bedieningsunit een geïntegreerde FI-schakelaar, sensoren en toegevoegde elektrische componenten worden opgenomen. De bedieningsunit wordt als een apart onderdeel geleverd en wordt geïnstalleerd in de buurt van de separator. Een enkele bedieningsunit kan verschillende separators bedienen, als deze geïnstalleerd zijn in dezelfde ruimte.