E-Vac onderdelen

Onderdelen voor de Exair E-Vac vacuüm generatoren.

Artikelnummer: 49863122572d Categorieën: ,

Beschrijving

EXAIR heeft diverse aanvullende onderdelen voor de E-Vac vacuüm generatoren zoals dempers, terugslagkleppen, push-in koppelingen, (vacuüm )slangen en slangpilaren. Deze maken het gemakkelijk maken om een vacuümsysteem te bouwen dat het meest geschikt is voor uw vacuümtoepassing. Naast deze accessoires voor de E-Vac-vacuümgenerator zijn er nog andere artikelen die kunnen helpen bij de voorbereiding en controle van de perslucht.

Bij het gebruik van E-Vac-vacuümgeneratoren is het belangrijk om een bron van schone, droge perslucht te gebruiken, zodat ze optimaal kunnen blijven werken. Automatische afvoerfilterscheiders om de perslucht vrij van verontreinigingen en vocht te houden, worden aanbevolen. Er zijn olieverwijderingsfilters beschikbaar die oliedeeltjes verwijderen die in veel persluchtsystemen voorkomen. Ook zijn er drukregelaars, afsluiters, persluchtslangen, fittingen en magneetventielen (om de perslucht elektrisch aan en uit te zetten).

Geluiddempers
Er zijn optionele geluiddempende dempers verkrijgbaar die een maximale afzuiging van de E-Vac-unit mogelijk maken, zodat de cyclussnelheid niet wordt verlaagd. De standaard geluiddemper (alleen voor gebruik met In-Line E-Vacs) heeft een gesloten uiteinde en is geschikt voor toepassingen die vrij zijn van stof en vuil. De Straight Through Muffler wordt aanbevolen wanneer er deeltjes aanwezig zijn, omdat deze geen vuil ophoopt dat de prestaties kan aantasten. Straight Through Mufflers bieden de beste geluidsreductie (tot 26 dBA).

Fittingen en buizen
De vacuümpoort van de E-Vac heeft een NPT-schroefdraad (er kan een vacuümbeker rechtstreeks in worden geschroefd). Voor vacuümbekers die zich op afstand bevinden, kunnen push-in connectorfittingen (de meeste hebben globale schroefdraad voor gebruik met NPT en BSP) worden geïnstalleerd op de E-Vac en de vacuümbeker. Polyurethaan vacuümslangen zijn beschikbaar (10′, 20′, 30′, 40′ en 50′ lengtes) om ze te verbinden. Voor de beste prestaties moet de lengte van de slang tot een minimum worden beperkt om de beste bevestigings- en lostijden te bereiken.

Terugslagklep
Er is een vacuümterugslagklep beschikbaar om het vacuüm vast te houden in geval van persluchtverlies. Het is ontworpen voor een hoge doorstroming, zodat het de luchtstroom niet beperkt of de vacuümwerking vertraagt. Maximaal vacuüm kan nog steeds worden bereikt zonder de prestaties te beïnvloeden. E-Vac-vacuümgeneratoren die zonder terugslagklep worden gebruikt, laten de belasting los als de persluchtdruk aanzienlijk daalt of als de toevoer van perslucht wegvalt.