ECF Electronic Flow Control

Minimaliseer persluchtverbruik bij toepassingen als blazen, drogen en antistatisch maken.

Artikelnummer: 504d84246b5b Categorieën: ,

Beschrijving

Electronic Flow Control (EFC) minimaliseert persluchtverbruik wanneer dit gebruikt wordt voor blazen, drogen, koelen, verplaatsen en antistatisch maken.

Wat is EFC?
De EFC van EXAIR is een gebruiksvriendelijk systeem voor elektronische debiet controle voor persluchtleidingsystemen. Het systeem is ontworpen om het persluchtverbruik bij blazen, drogen, koelen, verplaatsen en antistatisch maken.
De EFC combineert een foto-elektrische sensor met een timer zodanig dat de perslucht toevoer wordt beëindigd zodra er geen onderdeel wordt waargenomen. De timer bied een eenvoudige controle over de in- en uitschakeling van de installatie doormiddel van 8 programmeerbare aan/uit modi.

Waarom de EFC toepassen?
Bij de meeste bedrijven gebruikt de perslucht compressor meer elektriciteit dan enig ander gereedschap. Een eenvoudige toepassing waarbij perslucht gebruikt wordt kan duizenden euro’s aan stroomverbruikskosten met zich meebrengen, indien dit niet gedegen gecontroleerd wordt. De EFC is ontworpen om de effectiviteit te verhogen door het persluchtverbruik te minimaliseren en zodanig de persluchtkosten te reduceren. De perslucht wordt enkel toegevoerd wanneer een onderdeel aanwezig is en levert net genoeg lucht voor de specifieke taak.

De EFC heeft een simpele elektrische aansluiting voor 100V – 240V AC, 50/60Hz, waardoor het over de gehele wereld toepasbaar is. De compacte foto-elektrische sensor heeft een gevoeligheidsinstelling and kan voorwerpen tot op 1 meter afstand detecteren. De sensor is uitermate bestand tegen ruis en inductieve ladingen en kan eenvoudig geinstalleerd worden in krappe ruimtes. Het controlesysteem biedt flexibiliteit met vele instel mogelijkheden. Door de polycarbonaat behuizing is de sensor geschikt voor zeer veel toepassingen inclusief die in natte omgevingen.