EmiControls Automatisch Blussysteem

Geautomatiseerd infrarood systeem met vroegtijdige detectie en betrouwbare bescherming.

Artikelnummer: 36eb576b87ce Categorie:

Beschrijving

Het EmiControls Automatisch Blussysteem is een optimaal op elkaar afgestemd pompstation en vormt de basis voor een optimaal functionerend blussysteem. Het pompstation is niet alleen de watervoorziening, maar ook het centrale element van elk brandbeveiligingssysteem. In geval van een calamiteit moet deze betrouwbaar en 100% operationeel zijn. Het systeem werkt volledig automatisch en is volledig aangepast aan de wensen en behoeften van de klant – rekening houdend met lokale omstandigheden.

Zo werkt het EmiControls automatisch blussysteem met infrarooddetectie
Infraroodsystemen scannen permanent het oppervlak van de hal en registreren de oppervlaktetemperatuur . Als een temperatuurstijging wordt gedetecteerd in een van de gedefinieerde bewakingsgebieden, wordt het systeem geactiveerd.

  1. Het brandalarm gaat naar de bluscentrale , die een akoestisch en visueel alarm start en doorstuurt naar de verantwoordelijke brandmeldcentrale.
  2. Tegelijkertijd start het vroegtijdige branddetectiesysteem een bluscyclus , waarbij de blusmonitor of blusturbine zich het dichtst bij de brandhaard bevindt. Het blusmiddel wordt precies op de brandhaard gericht.
  3. Tijdens de bluscyclus scant het infraroodsysteem het gedefinieerde bewakingsgebied verder en analyseert het panoramische warmtebeeld opnieuw . Als in de volgende bewakingscyclus nog de criteria voor het brandalarm worden gegeven, begint de bluscyclus opnieuw. Dit gaat door totdat de hotspot met succes is gedoofd.

Afhankelijk van de afstand van de vuurbron tot de blusmonitor of blusturbine wordt het type nevel en het zwenkbereik rond de vuurbron aangepast om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Als op een andere positie in het bewakingsgebied een hotspot wordt gedetecteerd, onderzoekt het infraroodsysteem welke van de hotspots de grootste en gevaarlijkste is. Deze wordt als eerste aangepakt

Dankzij de mogelijkheid om het blussysteem uit te rusten met een watermistturbine, monitor of sproeikoppen, zijn er vele toepassingsgebieden Denk hierbij aan RDF-opslagfaciliteiten, hallen en open terreinen van recyclingfabrieken, tankparken, productiefaciliteiten van de chemische industrie, vliegtuighangars, transformatorstations evenals grote opslagruimtes met hoge vuurbelasting. Afhankelijk van het toepassingsgebied kan de pompcontainer worden gecombineerd met een blusmonitor, de EmiControls FT10e blusturbine of sproeiers.