EmiControls T10e brandblus turbine

Combineert de voordelen van een blusmonitor met de verkoelende werking van waternevel.

Artikelnummer: c615fd70cfca Categorieën: ,

Beschrijving

De EmiControls T10e brandblus turbine vertegenwoordigt een nieuwe en innovatieve generatie stationaire brandbeveiligingssystemen. De unieke eigenschap: de blusturbine combineert de voordelen van een blusmonitor met de verkoelende werking van waternevel. Watermist is zeer efficiënt in het onderdrukken van verontreinigingen en kan de uitstoot van gassen belemmeren met behulp van watergordijnen.

De watermistturbine heeft een werkbereik van 360° en geeft ook op grote afstand nauwkeurig watermist. Watermist zorgt voor een hoger koelend effect bij het blussen van branden terwijl er minder water nodig is. De turbine heeft twee intern gescheiden watercircuits die verschillende sproeipatronen mogelijk maken:
• een centraal geplaatste monitor genereert een volle straal of paraplustraal met 2.300 l/min
• een sproeierring aan de buitenkant van de turbine produceert een fijne waternevel met tot 400 l/min.

Doordat de turbine gebruik maakt van watermist, biedt deze enorme voordelen bij brand: enerzijds kan de constructie beter gekoeld worden door de watermist, anderzijds leidt de lagere hoeveelheid bluswater ook tot minder bluswater. vervolg kosten. De EmiControls T10e brandblus turbine blusturbine kan volautomatisch worden aangestuurd door elk branddetectiesysteem. Het werkt ook met water, schuim of een water-schuimmengsel.

De EmiControls T10e brandblus turbine is geschikt voor vele brandsituaties
De watermistturbine biedt bedrijven en hulpdiensten een zeer hoog veiligheidsniveau. Het is met name geschikt in de volgende gebieden: recyclingterreinen, stortplaatsen, olie- en gasindustrie, chemische industrie, industrieën die hout gebruiken en grote opslagfaciliteiten met grote hoeveelheden brandbaar materiaal. De geaccrediteerde brandbeveiligingsorganisaties bSafe, de TÜV Süd en de MPA Dresden hebben bevestigd dat de FT10e zeer geschikt is voor gebruik bij de volgende soorten branden: A = vaste brandstoffen, B = vloeibare brandstoffen, C = gasvormige brandstoffen en F = vet verbranden.