EmiControls waterverneveling

Met de technologische oplossingen van EmiControls worden uitdagingen op het gebied van brandbestrijding, stofbestrijding en geurbestrijding door middel van waterverneveling opgelost. De gemene deler van de EmiControls oplossingen is waterverneveling. Er wordt in de producten profijt gemaakt van het feit dat kleine druppeltjes het oppervlak van het gebruikte water drastisch vergroten en specialiseren zich in de verneveling van water. De uitgebreide kennis en kunde op het gebied van waterverneveling zorgt dat EmiControls zich volledig kan specialiseren en ongekende resultaten biedt op een groot aantal verschillende toepassingen en industrieën.

EmiControls oplossingen

Spraybest Europe is exclusief distributeur binnen de BENELUX van EmiControls uit Italië. EmiControls biedt diverse oplossingen voor brandveiligheid, stofbestrijding en geurbestrijding. De veiligheid bij brandbestrijding -of het nu gaat om hulpdiensten of structurele bescherming- kan dankzij watermist enorm worden vergroot. Deze watermist zuigt snel de energie uit het vuur en verhoogt het verkoelende effect aanzienlijk. Bij stofbestrijding combineren de fijne druppeltjes water met de stofdeeltjes en brengen ze naar de grond. Optimale beheersing van stof vereist de juiste verdeling van de waterdruppels. De watervernevelingsproducten van EmiControls hebben dit proces geperfectioneerd. Geurbestrijding met de oplossingen van EmiControls worden met veel succes toegepast in onder andere composterings- en recyclinginstallaties en zorgt voor een beter milieu voor medewerkers en de omgeving.

Dankzij de verscheidenheid aan producten is het toepassingsgebied van EmiControls zeer uitgebreid. Enerzijds kunnen we oplossingen bieden voor stofproblemen in de sloop, civiele techniek en havens en anderzijds kan onze geurbestrijdingstechnologie worden toegepast in recycling-, composterings- en waterzuiveringsinstallaties. De blusturbines worden gebruikt in tunnels, luchthavens, hoogspanningsinstallaties, industrie en bosbranden. Het versnellen van verdamping is een proces dat hard nodig is in zoutwinning, mijnen en in de industrie.

Consultancy & maatwerk

Wij helpen u graag bij het selecteren van het juiste waternevelingsproduct voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u meedenken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.