EmiControls brandbestrijding

Waterverneveling is een belangrijk element is in de succesvolle en efficiënte bestrijding van brand. Tot nu toe kon het potentieel ervan echter slechts in beperkte mate worden benut, omdat het niet mogelijk was om watermist op grote afstand te werpen. Door het te combineren met een turbine van EmiControls wordt dit probleem echter opgelost. Watervernevelingsturbines bieden naast een hoge effectiviteit ook nog de besparing op hulpbronnen.

De EmiControls blusturbines kunnen zowel voor mobiele brandbestrijding als stationaire brandbeveiliging worden ingezet. Voor mobiele toepassingen wordt de turbine ofwel gemonteerd op een op afstand bestuurbaar rupsvoertuig of in een brandweerwagen. Voor gebruik als stationaire brandbeveiliging plaatsen wij de turbine op een vaste plek, waar deze bij brand direct in gebruik kan worden genomen.

Brandbestrijding met waterverneveling

Waterverneveling is een zeer veelzijdige en bijzonder veilige manier van brandbestrijding. Omdat de EmiControls turbines zowel als stationaire brandbeveiliging en als mobiele bluseenheid kunnen werken (in de vorm van blusrobots en brandweerwagenoplossingen) is er een hele reeks mogelijke toepassingsgebieden. Waterverneveling is zeer efficiënt bij het bestrijden van branden omdat het een uitstekend koelend effect heeft en het vuur inert kan maken. Bijkomende positieve neveneffecten zijn onder meer het feit dat waternevel vervuilende deeltjes dempt, de veiligheid van het brandweerpersoneel kan verhogen en objecten kan afkoelen.

Oplossingen voor stationaire en mobiele brandbestrijding

Stationaire turbines voor brandbestrijding zijn bijzonder geschikt voor preventieve brandbeveiliging omdat de waternevel objecten omhult en verborgen brandhaarden kan bereiken. Mocht u uw bedrijf willen beschermen met blusturbines, dan begint de planning altijd met de bestaande brandbeveiliging. De turbines zijn geschikt voor installaties en apparatuur en kunnen volledig automatisch worden aangestuurd door elk branddetectiesysteem. Naast bijvoorbeeld de FT10e blusturbine beschikt EmiControls ook over diverse monitoren, detectie mogelijkheden en sproeiers.

Voor mobiele brandbestrijding bestaan diverse mogelijkheden. Om de bescherming van hulpverleners te vergroten, kunnen de EmiControls blusturbines op een mobiele unit worden geïnstalleerd, ofwel een op afstand bestuurbare blusrobot of een brandweerwagen. Zo is er de TAF35 brandbestrijdingsrobot. Zowel een robot als een blusturbine op de brandweerwagen zijn zeer veelzijdig en dankzij de watermisttechnologie ook effectief bij gasneerslag.

Consultancy & maatwerk

Wij helpen u graag bij het selecteren van het juiste product voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u meedenken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.