EmiControls geurbestrijding

Veel recyclingbedrijven, composteerinstallaties en stortplaatsen hebben last van onaangename geuren. Voor dit probleem heeft EmiControls een innovatieve oplossing ontwikkeld: een vernevelingssysteem om geuren te onderdrukken. De geurcontrollers zorgen voor het neutraliseren van 60 tot 80% van de onaangename geuren (volgens norm UNI EN 13725). Op dit moment is de turbine van EmiControls de enige die het geurbindmiddel automatisch kan combineren. Deze is onschadelijk voor mens, dier en milieu. Er is ook de mogelijkheid om te werken met ammoniak. Geurbestrijding wordt op deze manier mogelijk voor vele verschillende toepassingen, van de voedingsindustrie tot rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Hoe werkt geurbestrijding met EmiControls?

Het water wordt gemengd met de speciale biologische oplossing en wordt verneveld met behulp van de sproeiers. De combinatie van waternevel en de speciale oplossing bindt zich dan met de onaangenaam ruikende moleculen en neutraliseert de geur. De gebruikte oplossing is biologisch en onschadelijk voor mens, dier of milieu. Het geproduceerde mengsel heeft de vorm van een lichte spray (druppelgrootte met een diameter van ongeveer 10/20 µm), die in de lucht blijft hangen en geen plassen vormt. Oplossingen voor stationaire en mobiele brandbestrijding. Er zijn twee verschillende oplossingen beschikbaar: een mobiele turbine (V12so) en een stationair hogedruksysteem genaamd H1, dat flexibel kan worden aangepast aan de wensen van de klant. De producten, of ze nu mobiel of stationair zijn, zijn ideaal voor het verwijderen van geuren in veel gebieden zoals bijvoorbeeld de afvalindustrie, compostering, waterzuivering en voedselproductie.

Consultancy & maatwerk

Wij helpen u graag bij het selecteren van het juiste product voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u meedenken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Producten
EmiControls geurbestrijding

Showing the single result