EmiControls stofbestrijding

Het onderwerp stofbestrijding is de laatste jaren enorm belangrijk geworden. Enerzijds door strengere eisen van de overheid en anderzijds door een toenemend milieubewustzijn. Met de oplossingen van EmiControls wordt stof niet alleen bestreden door de installatietechniek en onze stofbeheersingssystemen, het levert ook diverse voordelen op die van meerwaarde zijn voor uw bedrijf. Een juiste toepassing bij stofbestrijding zorgt voor kosten- en tijdsbesparing doordat we het maximale resultaat kunnen bereiken met minimaal gebruik van middelen. De werkomstandigheden voor uw medewerkers zijn veiliger, maar ook prettiger voor de lokale werkomgeving. EmiControls werkt al meer dan 10 jaar in heel Europa binnen verschillende projecten aan stofbestrijding.

Stofbestrijding met waterverneveling

Stofbestrijding met waterverneveling is een succesvolle manier om ongewenste stofemissies te beperken. Dit is vooral handig in industrieën waar het nodig is om aan bepaalde limieten te voldoen. Tegelijkertijd verbetert het ook de arbeidsomstandigheden van werknemers en ondersteunt het de levensduur van machines.

De EmiControls oplossingen creëren fijne waternevels die de stofdeeltjes bevochtigen, zwaarder maken en naar de grond brengt. Een essentieel aspect van dit proces is het produceren van de juiste maat druppeltjes. Druppels die te groot zijn, zoals die van een conventionele slang, hebben slechts een lage mate van stofbestrijding. Het beschikbare oppervlak is kleiner en de druppels zijn zwaarder. Zo zweven ze slechts korte tijd in de lucht, wat de kans op binding met het stof aanzienlijk verkleint. Als de druppels echter te klein zijn, kunnen ze met de wind worden weggeblazen en hun doel niet meer bereiken.

Oplossingen voor selectieve én grootschalige stofbestrijding

Als stof te herleiden is tot een kleine, directe bron (bijvoorbeeld bij de stortplaats op transportbanden), spreken we van selectieve stofbestrijding. Hiervoor hebben we verschillende oplossingen die direct op de bron kunnen worden toegepast en zo het stof neerslaan waar het ontstaat. De oplossingen voor selectieve stofbestrijding zijn ook geschikt voor gebruik in binnenruimtes. Hier zijn onder andere de EMI L3 of het H2-systeem voor geschikt.

Als de bron van het stof niet te herleiden is tot een directe bron (bijvoorbeeld in de buurt van een steengroeve), spreken we van een grootschalige stofophoping. Dit vraagt ​​om oplossingen die enerzijds de lucht in het getroffen gebied bevochtigen en het stof naar de grond brengen, en anderzijds de grondoppervlakken afdichten om te voorkomen dat het stof opstijgt. Voor grootschalige stofbestrijding zijn de grotere turbines zoals de V12 en de V22Orca geschikt.

emicontrols stofbestrijding

Consultancy & maatwerk

Wij helpen u graag bij het selecteren van het juiste product voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u meedenken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.