EXAIR ionisatie apparatuur

De statische elektriciteit wordt opgeheven door omgevingslucht te ioniseren. Geïoniseerde lucht is lucht waarbij positieve en negatieve ionen keurig gerangschikt zijn. Hierdoor kun je statische ladingen van objecten ‘weg geleiden’ zodat deze objecten praktisch vrij van statische lading worden. Dit ioniseren doen we met ionisatiepunten.

EXAIR produceert diverse ‘tools’ waarmee zelfs tot op grote afstand statische elektriciteit kan worden geëlimineerd. Het voorkomt daarmee “kleven” van stof, vonken en schokgevaar. Een ionisatie punt is een soort antenne, gevoed door een 5 kV transformator met een zeer laag stroomverbruik. Het bereik van een ionisatiepunt is slechts enkele centimeters dus kan alleen zeer dichtbij het statisch geladen object gebruikt worden. Echter door de geïoniseerde lucht naar het object toe te blazen kan ook tot op zeer grote afstand een statische lading worden geëlimineerd.

EXAIR ionisatie apparatuur

Afhankelijk van de vorm van het statisch geladen object en van de toestand zijn er verschillende “gereedschappen” om de geïoniseerde lucht op/langs het object te blazen. Zo zijn er luchtmessen, luchtwissers, blaaspistolen en iconisatiestaven. Met ionisatie luchtmessen kunt u bijvoorbeeld bij kunststof folie, die afgerold wordt, de statische elektriciteit ontladen door geïoniseerde lucht over de hele breedte van de folie te blazen.

Nieuw is de EXAIR Intellistat Ion Air Gun; hiermee kan op eenvoudige wijze stof en statische deeltjes verwijderd worden in schone omgevingen. Met de “Static Meter” kunt u statische ladingen tot 20kV op voorwerpen opsporen.

Consultancy & maatwerk

Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste ionisatie apparatuur voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Producten
EXAIR ionisatie apparatuur

Showing all 13 results