EXAIR luchtmessen en luchtwissers

Het gebruik van EXAIR’s luchtmessen en luchtwissers is een efficiënte manier om onderdelen, weefsels of transportbanden te reinigen, drogen of af te koelen. Het zorgt voor een uniforme laminaire luchtlaag dat met grote kracht wordt verspreid over de volledige lengte. Zelfs bij hoge drukken van 80 PSIG (5,5 Bar) zijn EXAIR’s luchtmessen en luchtwissers voor de meeste weerstanden super stil.

EXAIR Luchtmessen en luchtwissers

EXAIR produceert 3 verschillende types luchtmessen die elk hun voordelen maar soms ook nadelen hebben. Zie deze vergelijking om het verschil te zien tussen Exair super luchtmessen, blower aangedreven luchtmessen, fluisterende handjes en een buis met gaatjes op perslucht. De EXAIR luchtmessen en luchtwissers zijn verkrijgbaar in aluminium, RVS en PVDF. Speciaal voor ronde vormen, zoals buizen en slangen zijn de zogenaamde luchtwissers leverbaar.

Verreweg het meest gebruikt is het Super Luchtmes vanwege de beste prestaties (super krachtig, super zuinig met perslucht en daarom ook super stil). Iets minder zuinig maar in bepaalde toepassingen weer makkelijker in te bouwen en daarnaast in aanschaf voordeliger is het Standaard Luchtmes. Het Full Flow Luchtmes is het voordeligst, neemt de minste ruimte in beslag maar is ook de minst krachtige van de 3.

Consultancy & maatwerk

Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste luchtmessen voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.