EXAIR persluchtversterkers

De EXAIR luchtversterkers geven een grote versterking van de perslucht zonder gebruik te maken van elektriciteit en bewegende delen. EXAIR luchtversterkers of Air Amplifiers maken gebruik van het Coanda effect en zijn een eenvoudig en voordelige manier om lucht, rook en lichte materialen te verplaatsen

EXAIR luchtversterkers

Een kleine hoeveelheid perslucht trekt grote hoeveelheden omgevingslucht aan, wat een groot en krachtig luchtvolume creëert. Ideaal voor het afzuigen van bijvoorbeeld lasrook, het koelen van warme onderdelen, matrijzen voorverwarmen en het ventileren van besloten ruimtes.

Er zijn twee verschillende soorten luchtversterkers: vast ingestelde en verstelbare luchtversterkers. EXAIR persluchtversterkers hebben de hoogste versterking ratio’s en zijn het efficiëntst van alle luchtversterkers. Het beschikt over een gepatenteerd ontwerp dat gebruik maakt van een speciale wig om de kritische positie van de onderdelen te behouden. Het gevolg is dat een precieze hoeveelheid perslucht wordt vrijgegeven aan exacte intervallen naar het centrum van de luchtversterker. Dit creëert een constante, snel bewegende uitlaat stroom over het volledige oppervlak. EXAIR persluchtversterkers kunnen worden gebruikt bij toepassingen als het verdelen van warmte in ovens, het drogen van natte onderdelen, het afblazen van las rook of het afkoelen van hete onderdeken.

Consultancy & maatwerk

Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste luchtversterkers voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.