EXAIR schakelkastkoelers

De schakelkast koeling (Cabinet Coolers) van EXAIR beschermt uw elektronica en voorkomt productie stops als gevolg van bijvoorbeeld oververhitting, vuil of vocht in uw schakelkasten. De schakelkast koelers werken op perslucht. Deze samengeperste lucht maakt het gebruik van andere energiebronnen overbodig. Ook zijn er geen bewegende delen of chemische koelmiddelen nodig. Onze schakelkast koelers zorgen ervoor dat schadelijke temperaturen, vocht en vuil geen schijn van kans hebben. EXAIR schakelkastkoelers helpen downtime te voorkomen door uw perslucht te gebruiken om elektronische configuratieschermen te koelen en te zuiveren op een betrouwbare en duurzame manier.

EXAIR Schakelkastkoelers

EXAIR schakelkastkoelers werken volgens het Vortex principe. De schakelkastkoelers zijn voorzien van een roestvaststalen Vortex buis. Hier wordt perslucht in geblazen. Deze lucht wordt doormiddel van het vortex-principe omgezet in een warme en koude luchtstroom. De koude luchtstroom wordt de schakelkast ingeblazen en spoelt de warme lucht weg. De warme lucht wordt aan de bovenzijde van de schakelkast afgevoerd naar de omgeving.

exair schakelkastkoelers

Verkoelen en schoonhouden van systemen

Schakelkast koelers zijn met name interessant voor systemen die slechts af en toe koeling behoeven. Als ’s zomers de temperatuur oploopt en de kast niet meer voldoende wordt gekoeld, biedt schakelkast koeling uitkomst. Ook in omgevingen waar de omgevingstemperatuur over het algemeen hoog ligt of waar de lucht veel stof of vuil bevat, zijn schakelkast koelers vaak de enige oplossing. Ventilatoren hebben dan weinig nut en blazen de schakelkast alleen maar vol met vervuiling. Apparaten hebben moeite om in de hoge temperatuur te functioneren en gaan veel sneller kapot. Stoffige ruimtes hebben niet alleen schakelkast koeling nodig om het vuil op een afstand te houden.

De schakelkast koeling van EXAIR is eenvoudig en snel in te bouwen. Onze koelers zijn ook leverbaar in perslucht-besparende en thermostaat gestuurde uitvoeringen.

EXAIR schakelkastkoelers zijn in 5 uitvoeringen leverbaar:

Standaarduitvoeringen:

  • NEMA 12 (IP54) stof- en oliedicht voor algemene industriële toepassingen
  • NEMA 4 (IP66)  stof- en oliedicht alsook spatwaterdicht voor binnen- en buitengebruik
  • NEMA 4X (IP66)  stof- en oliedicht alsook spatwaterdicht voor binnen- en buitengebruik met RVS 303 behuizing

Uitvoeringen voor gebruik op gevaarlijke locaties volgens UL (niet ATEX):

  • NEMA 4 (IP66) UL Klasse I Div 1, Groepen A, B, C en D; Klasse II Div 1, Groepen E, F en G – en Klasse III
  • NEMA 4X (IP66) UL Klasse I Div 1, Groepen A, B, C en D; Klasse II Div 1, Groepen E, F en G – en Klasse III

Consultancy & maatwerk

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van de EXAIR schakelkastkoelers voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.