Afvalverwerking & recycling

background
 • Binnen de afvalverwerkingsindustrie zijn diverse toepassingsmogelijkheden van de producten van BETE en EmiControls. Tot onze klanten in deze branche behoren allerlei afvalverwerkingsbedrijven zoals stortplaatsen, transformatie van afval naar energie of hulpbronnen, maar ook bedrijven die verbrandingsinstallaties exploiteren.

  BETE levert wereldwijd hoogwaardige nozzles voor uiteenlopende afvalverwerkingsuitdagingen. Het uitgebreide assortiment van betrouwbare standaardproducten heeft een bewezen geschiedenis van het optimaliseren van de prestaties in veel afvalbeheer toepassingen, waaronder schuimcontrole, tankmenging, verwijdering door verdamping en koeling. Indien nodig bieden we ook sproeioplossingen op maat die zijn toegesneden op de specifieke behoeften van de klant. Onze ingenieurs hebben de expertise om u te helpen de meest effectieve oplossing voor uw proces te vinden. Ook de turbines van EmiControls bieden mooie oplossingen voor de afvalverwerking industrie en recycling.

  Stofbestrijding bij stortplaatsen en recyclingfabrieken

  Bewegingen door werkzaamheden op het terrein en machines zorgen voor stof overlast. De stofbestrijding met waterverneveling is een succesvolle manier om ongewenste stofemissies te beperken. Dit is vooral handig in industrieën waar het nodig is om aan bepaalde limieten te voldoen. Tegelijkertijd verbetert het ook de arbeidsomstandigheden van werknemers en ondersteunt het de levensduur van machines.

  Brandbeveiliging bij stortplaatsen en recyclingfabrieken

  Recyclinginstallaties en stortplaatsen zijn van nature vatbaar voor brand. Aan de ene kant vertegenwoordigen ze voorzieningen die veel brandbare materialen opslaan, zoals karton, papier of hout, die zelf kunnen ontbranden, en aan de andere kant kunnen items zoals batterijen die verkeerd worden gerecycled, vaak leiden tot brand.

  Mocht het tot een ernstige situatie leiden, dan kan zo’n brand veel schade aanrichten. De gloeiende delen in de vuilnisbelt moeten grondig worden gedoofd om te voorkomen dat ze opnieuw ontbranden. Het is noodzakelijk om de berg afval stuk voor stuk volledig te ontmantelen, om de brandende sintels te doven met water en een tapijt van schuim. Door een brand vroegtijdig te ontdekken en direct te blussen kan de schade worden voorkomen of in ieder geval worden beperkt. De grote mogelijkheden die EmiControls bieden met haar brandbeveiliging installaties kunnen hier bij helpen.

Connected products

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg