Munters DF2100 serie druppelafscheiders

Druppelafscheiders voor vele toepassingen met efficiënte druppelscheiding en lage drukval.

Artikelnummer: c97912d4c4db Categorieën: ,

Beschrijving

De MUNTERS DF2100 serie druppelafscheiders zijn een excellente keus voor het weghouden van regen, mist en grotere neveldruppel uit ventilatiesystemen in gebouwen en schepen. Dit voorkomt corrosie, verhoogt de filter stand tijd en verlaagt het vochtgehalte in het gehele systeem.

De MUNTERS DF2100 serie druppelafscheider biedt een efficiënte druppelscheiding en een lage drukval, zelfs bij hoge aanstroomsnelheid, waardoor energie kan worden bespaard. De druppelafscheider kan worden geconfigureerd voor de meest individuele prestaties en installaties, en een kostenbesparende oplossing bieden. Een aantal van deze configuratie-opties zijn bijvoorbeeld alternatieve materiaalkeuze en drainagesystemen, of add-on functies als flenzen en beschermgaas. De DF2100 serie druppelafscheider is een excellente keuze om regen, nevel en grotere mistdruppels uit het gebouw of nautische ventilatiesysteem te houden. Hierdoor is er minder corrosie, en wordt de levenscyclus van het filter verlengd en het vochtgehalte in het gehele systeem verminderd.

Toepassingen MUNTERS DF2100 serie druppelafscheiders
De DF2100 serie druppelafscheiders kunnen ook in industriële toepassingen ingezet worden, zoals bijvoorbeeld in gaswassers, luchtinlaten en condensors. De unit is geschikt voor gebruik met aanstroomsnelheid tussen 2 en 6 m/s. De gestroomlijnde separator buigt de met druppels beladen gasstroom af. Als gevolg daarvan zorgt de stuwkracht van de druppels ervoor dat de deze tegen het oppervlak van het profiel botsen. De druppels smelten samen en vormen een vloeibare film; door de invloed van de zwaartekracht stroomt de vloeistof naar de onderkant van de profileringen. Speciaal vormgegeven separatorkamers verbeteren de prestaties door een betere separatie van de fijne druppels en een gegarandeerde probleemloze afvoer van de vloeistof. Om “overstroming” van de profileringen en het opnieuw binnenstromen van de gescheiden vloeistof te voorkomen, is de hoogte van profileringssecties van de druppelseparators meestal beperkt tot 2.500 mm.