Munters DF2500 serie druppelafscheiders

Druppelafscheiders speciaal ontworpen voor gebruik na koelspiralen en in lucht inlaten.

Artikelnummer: 79f9fbef8055 Categorieën: ,

Beschrijving

De MUNTERS DF2500 serie druppelafscheiders bieden hoog efficiënte druppel afscheiding en een laag drukverlies, ook bij hoge aanstroom snelheden. De DF2500 druppelafscheiders zijn de beste keuze wanneer mist na een koelspiraal verwijderd moet worden. Condens druppels kunnen overgedragen worden in de rest van het systeem waardoor filters verzadigd raken, drukverlies veroorzaken en de levensduur verminderd wordt. Het verminderen van vocht in het leidingwerk verminderd tevens corrosie en onderhoud, onzichtbare lekkages, en voorkomt bacteriegroei. De DF2500 serie druppelafscheiders zijn toe te passen bij luchtsnelheden tussen de 2 en 5 m/s.

De MUNTERS DF2500 serie druppelafscheiders zijn eenvoudig in gebruik is bij vele applicaties. Beschikbaar in verschillenden materiaalcombinaties en met configuraties die hem geschikt maken voor meerdere bedrijfscondities. De druppelafscheider kan worden geconfigureerd voor de meest individuele prestaties en installaties, en een kostenbesparende oplossing bieden. Een aantal van deze configuratie-opties zijn bijvoorbeeld alternatieve materiaalkeuze en drainage systemen, of add-on functies als flenzen en beschermgaas.

Toepassingen MUNTERS DF2500 serie druppelafscheiders
De DF 2500 is de beste keuze als er condens achter de koelingsspoelen moet worden verwijderd. Gecondenseerde druppels kunnen in het systeem terecht komen. Deze overdracht kan de downstream-filters nat maken, waardoor er een hogere drukval plaatsvindt en de levensduur van de filter wordt verkort, en er slijtage van de leidingen kan voorkomen Het elimineren van vochtoverdracht naar de leidingen vermindert corrosie en onderhoud, elimineert onzichtbare lekken van HVAC-uitlaten en vermindert stank en de groei van schimmel die de aanwezigheid van pathogene bacteriën kunnen stimuleren.