Munters druppelvangers

Munters levert oplossingen en services aan meer dan 20 industrieën in de wereld. De druppelvangers van Munters zijn vrijwel overal toepasbaar waar vloeistoffen en gassen gescheiden moeten worden.

Binnen de druppelvangers – en afscheiders maken we onderscheid tussen systemen voor horizontale gasstromen (DH & DF) en verticale gasstromen (DV). Speciaal voor koude omgevingen is de DFH druppelafscheider ontwikkeld. De verwarmde profielen houden de inlaat ijs- en sneeuw vrij. Bij Spraybest bent u aan het juiste adres voor druppelvangers.

Hoe werkt een MUNTERS druppelvanger?

Een druppelafscheider of druppelvanger zorgt ervoor dat vloeistofdruppels uit een luchtstroom of gasstroom verwijderd worden. Om deze te kunnen afvoeren worden ze gescheiden van de lucht. Het principe achter de werking van druppelvangers is eenvoudig. Sinus-vormige profielen dwingen de luchtstroom of gasstroom om van richting te veranderen. De waterdruppels vliegen rechtdoor en komen op een profiel terecht en worden afgevoerd. Meerdere druppels vormen een vloeistoffilm en worden door de zwaartekracht naar een afvoer gebracht. De finesse van de druppelvanger zit in het ontwerp van de druppelafscheider. Laat u adviseren en kies in overleg met een van onze medewerkers het juiste ontwerp druppelvanger. Dit ontwerp is afhankelijk van de toepassing, uw eisen, de bedrijfscondities en uw eigen situatie.

MUNTERS Druppelvangers op maat laten maken

Spraybest Europe is in de BENELUX leverancier van Munters Euroform uit Duitsland. Munters ontwikkelt en produceert al een halve eeuw druppelvangers en is in diverse industrieën marktleider. Maak gebruik van onze expertise en laat u adviseren bij het selecteren van de juiste druppelvanger voor uw toepassing. Wij kunnen met u meedenken en u zelfs maatwerk oplossingen aanbieden. Zo bent u altijd verzekerd van een veilige werkomgeving.

Consultancy & maatwerk

Wij adviseren u graag over Munters druppelvangers. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.