Munters DV-series – Vane-type

Druppelvangers op basis van lamellen voor een verticale gasstroom met zwaartekracht.

Artikelnummer: 271635817351 Categorie:

Beschrijving

De DV Serie druppelvangers zijn druppelvangers op basis van lamellen voor een verticale gasstroom. De gasstroom die beladen is met vloeistofdruppels wordt door de scheidingsruimtes heen gebracht, die ontworpen zijn voor een maximaal effect te hebben op de gasstroom. Door de massatraagheid van de waterdeeltjes vliegen deze uit de gasstroom en slaan neer op het profiel. Deze kleine druppels vloeien samen tot grote druppels die door de zwaartekracht omlaag worden afgevoerd. V-vormige groeven op de separatorplaten zorgen ervoor dat de vloeistof op de juiste manier wordt afgevoerd, en terug druppelt tegen de verticale gasstroom in naar het reservoir.

De MUNTERS DV serie druppelvangers hebben een extreem laag drukverlies en zijn uitgerust met spoel-/ reinigingssystemen voor schakelgevoelige toepassingen. Er is weinig onderhoud noodzakelijk, de modules zijn eenvoudig schoon te maken, ook tijdens werking. Leverbaar in een breed scala aan materialen en speciale materialen op aanvraag.

De optimalisering van de stroom zorgt voor betere verwerking en stabiliteit. Dankzij de MUNTERS DV serie druppelvangers profiteert u van een langere levensduur van grove en fijne separatoren en een verminderde onderhoudstijd. Het elimineert verlies van product en downstream slijtage.