NEMA 12 IP54 Schakelkastkoeler

Stof- en oliedicht systeem, ideaal voor industriële omgevingen zonder vloeistoffen.

Artikelnummer: f8a31ab43cca Categorieën: ,

Beschrijving

EXAIR NEMA 12 IP54 schakelkast koelsystemen zijn stof- en oliedicht. Ze zijn ideaal voor algemene industriële omgevingen waar geen vloeistoffen of bijtende middelen aanwezig zijn.

De EXAIR NEMA 12  schakelkastkoeler is met name interessant voor systemen die slechts af en toe koeling behoeven. Als ’s zomers de temperatuur oploopt en de kast niet meer voldoende wordt gekoeld, biedt schakelkast koeling uitkomst. Ook in omgevingen waar de omgevingstemperatuur over het algemeen hoog ligt of waar de lucht veel stof of vuil bevat, zijn schakelkast koelers vaak de enige oplossing. Ventilatoren hebben dan weinig nut en blazen de schakelkast alleen maar vol met vervuiling. Apparaten hebben moeite om in de hoge temperatuur te functioneren en gaan veel sneller kapot. Stoffige ruimtes hebben niet alleen schakelkast koeling nodig om het vuil op een afstand te houden.

De NEMA 12 schakelkastkoelers zijn opgebouwd uit aluminium met een RVS Vortex buis. De ingebouwde vortex buis genereert koude lucht welke in de schakelkast geleid wordt. Voor ruimtes met een hoge omgevingstemperatuur (52ºC – 93ºC) is een HT-uitvoering beschikbaar.

De EXAIR NEMA 12 schakelkastkoelers zijn leverbaar in verschillende configuraties:

• 24VDC, 120VAC of 240VAC thermostaat.

• HT: High Temperature voor hoge omgevingstemperatuur van 52ºC – 93ºC.

• NHP: Non-Hazerdous Purge: constant overdruk systeem om vervuiling in de schakelkast te voorkomen.

• Dual: koppeling van twee schakelkastkoelers (modellen ##50 – ##80) voor grote capaciteiten.

Voor het inbouwen van een schakelkastkoeler aan een zijkant van een schakelkast zijn Side Mount kits verkrijgbaar.