NEMA 4(X) IP66 schakelkastkoeler

Stof- en oliedicht alsook spatwaterdicht voor binnen- en buitengebruik.

Artikelnummer: 0546207469a6 Categorieën: ,

Beschrijving

EXAIR NEMA 4(X) IP66 schakelkastkoelers zijn stof- en oliedicht, spatwater bestendig en geschikt voor binnen en buiten gebruik. Door het toepassen van een lagedruk terugslagklep voor alle luchtuitlaten, wordt de NEMA 4 classificatie gewaarborgd.

De EXAIR NEMA 4(X) schakelkastkoelers bevatten een lage druk ontlastklep voor zowel de vortexbuis als de luchtuitlaat van de kast. Deze klep sluit en verzegelt wanneer de koeler niet werkt om de NEMA-integriteit van de elektronische behuizing te behouden. NEMA 4 (IP66) kastkoelers zijn verkrijgbaar in vele koelcapaciteiten voor grote en kleine schakelpanelen. In tegenstelling tot een dure, op freon gebaseerde airconditioner, bevatten EXAIR kastkoelers een vortexbuis om koude lucht uit perslucht te produceren – zonder bewegende delen. Ze kunnen binnen enkele minuten worden geïnstalleerd via een standaard elektrische uitsparing. NEMA 4 Cabinet Cooler®-systemen zijn verkrijgbaar met een thermostaatregeling of als continu werkend systeem. Elk van deze systemen bevat een water-vuilfilterscheider om te voorkomen dat watercondensaat en vuil uw behuizing binnendringen en een koude lucht verdeelset die wordt gebruikt om de lucht voor circulatie of naar hotspots te leiden. Alle kastkoelers zijn UL-gecertificeerd (UL508 & UL94-5V) en CE-conform. Ze zijn een goedkope, betrouwbare manier om elektronische bedieningspanelen te koelen en te ontluchten.

Schakelkast koelers zijn met name interessant voor systemen die slechts af en toe koeling behoeven. Als ’s zomers de temperatuur oploopt en de kast niet meer voldoende wordt gekoeld, biedt schakelkast koeling uitkomst. Ook in omgevingen waar de omgevingstemperatuur over het algemeen hoog ligt of waar de lucht veel stof of vuil bevat, zijn schakelkast koelers vaak de enige oplossing. Ventilatoren hebben dan weinig nut en blazen de schakelkast alleen maar vol met vervuiling. Apparaten hebben moeite om in de hoge temperatuur te functioneren en gaan veel sneller kapot. Stoffige ruimtes hebben niet alleen schakelkast koeling nodig om het vuil op een afstand te houden.

De NEMA 4 schakelkastkoelers zijn opgebouwd uit aluminium, waar de NEMA 4X schakelkastkoelers volledig uit RVS 304 of RVS 316 zijn opgebouwd, dit maakt dat deze speciaal geschikt zijn voor corrosieve omgevingen en de voedingsindustrie. De ingebouwde vortex buis genereert koude lucht welke in de schakelkast geleid wordt. Voor ruimtes met een hoge omgevingstemperatuur (52ºC – 93ºC) is een HT-uitvoering beschikbaar.

De EXAIR NEMA 4 EN NEMA 4X schakelkastkoelers zijn leverbaar in verschillende configuraties:

• 24VDC, 120VAC of 240VAC thermostaat.

• HT High Temperature voor hoge omgevingstemperatuur van 52ºC – 93ºC.

• NHP Non-Hazerdous Purge: constant overdruk systeem om vervuiling in de schakelkast te voorkomen.

• Dual: koppeling van twee schakelkastkoelers (modellen ##50 – ##80) voor grote capaciteiten.

Voor het inbouwen van een schakelkastkoeler aan een zijkant van een schakelkast zijn Side Mount kits verkrijgbaar.