Antistatisch maken

De industriële ionisatie apparatuur van EXAIR combineert de ontwikkelde luchtstroomproducten met ionisatoren die de mogelijkheid geven om statische ladingen snel en van grote afstanden te elimineren. Voorkom dat stof aan producten blijft kleven, dat materialen vastlopen of scheuren, problemen met de invoer van vellen en gevaarlijke schokken door statische elektriciteit te neutraliseren.

background
 • EXAIR Ionisatie apparatuur

  EXAIR produceert diverse ‘tools’ waarmee zelfs tot op grote afstand statische elektriciteit kan worden geëlimineerd. Het voorkomt daarmee “kleven” van stof, vonken en schokgevaar.

  exair

  De statische electriciteit wordt opgeheven door omgevingslucht te ioniseren. Geïoniseerde lucht is lucht waarbij positieve en negatieve ionen keurig gerangschikt zijn. Hierdoor kun je statische ladingen van objecten ‘weg geleiden’ zodat deze objecten praktisch vrij van statische lading worden. Dit ioniseren doen we met ionisatiepunten.

  Een ionisatie punt is een soort antenne, gevoed door een 5 kV transformator met een zeer laag stroomverbruik. Het bereik van een ionisatiepunt is slechts enkele centimeters dus kan alleen zeer dichtbij het statisch geladen object gebruikt worden. Echter door de geïoniseerde lucht naar het object toe te blazen kan ook tot op zeer grote afstand een statische lading worden geëlimineerd.

  anti statisch maken2

 • Consultancy & maatwerk

  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We kijken graag welke ionisatie apparatuur geschikt is voor uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg