Coating

Ongeacht of u vloeibare ingrediënten aanbrengt -zoals spuitglazuren, oliën, baklossingsmiddelen of siroopoplossing- of dat u een product dat op een transportband rijdt of een partij met olie met kruidenaroma doseert, wij kunnen u de juiste oplossing bieden.

background
 • Toepassingsmogelijkheden coating

  BETE heeft veel ervaring met alle soorten voedselverwerkingssystemen, zoals transportbandcoating en mengsystemen. Een breed assortiment van gewone sproeiers en persluchtverstuivers, al dan niet in combinatie met pneumatische besturingsopties zoals de HydroPulse, stelt ons in staat om een oplossing te beiden voor uw toepassing. BETE biedt een breed scala aan sproeier series die kunnen worden gebruikt bij coating. Deze zijn ontworpen voor zo gelijkmatig mogelijke bedekking en met minimale kans op nadruppelen (dripping). Algemeen geldt dat de XA-series (persluchtverstuivers) geschikt zijn voor dikkere, visceuzere stoffen en de NF- en BJ-serie voor dunnere, minder visceuze stoffen. Coating wordt in verschillende industrieën toegepast. Enkele voorbeelden van toepassingen in de voedingsindustrie zijn:

  • Invetten van bakblikken
  • Coaten van deeg tegen kortvorming tijdens het bakken
  • Verstuiven van kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of ontsmettingsmiddelen
  • Aanbrengen van eiwit of (dikke) glazuur op voedingsproducten
  • Doseren van specifieke hoeveelheden

  Coating

  Ook komt coating van producten op transportbanden vaak voor. Voor het aanbrengen van coatings op producten bij op transportbanden gebaseerde productiesystemen zijn nauwkeurige en betrouwbare sproeiers essentieel. Op industrieel gebied worden coatings, zoals smeermiddelen, lijmen, harsen, epoxy’s en lossingsmiddelen, gewoonlijk op delen gesproeid die op een transportband onder een sproeier door bewegen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Coaten van staal met smeermiddelen en corrosieremmers
  • Spuiten van lijm op onderdelen voorafgaand aan montage
  • Toepassen van hydrofobe oplossingen op dakpannen
 • BETE coating sproeiers

  Ook heeft BETE coating sproeiers voor de perfecte mix van fijne verneveling en gelijkmatige bedekking bij het inspuiten met lossingsmiddelen in matrijzen en mallen. Nauwkeurige verdeling van het lossingsmiddel is van cruciaal belang voor vormtoepassingen om een schone afgifte van een kwaliteitsproduct uit de vorm te verzekeren. BETE-nozzles worden vervaardigd om betrouwbaarheid en consistentie te garanderen in alle omstandigheden en omgevingen, ongeacht hoe heet of bijtend. Enkele voorbeelden waar coating sproeiers toegepast worden zijn gieten, glazen of rubber mallen, spuitgieten en koolstofvezels.

 • Consultancy & maatwerk

  Wij adviseren u graag over de verschillende toepassingen voor coating sproeiers. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies. 

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg