Droogblazen

In veel industriële processen moet water worden verwijderd uit bulkmateriaal of opgehoopt water op het oppervlak van een product. Lucht afblaas mondstukken van BETE maken dit proces eenvoudig, effectief en veelzijdig, aangezien perslucht door een mondstuk wordt gespoten en een platte waaiervormige luchtstroom produceert. Ook de luchtmessen en mondstukken van EXAIR bieden verschillende mogelijkheden voor droogblazen.

background
  • Hoe gaat droogblazen in de praktijk?

    Het momentum van de lucht met hoge snelheid verwijdert stof, vuil en zwaardere materialen zoals metaalspanen. Het droogblazen is een proces dat onder andere veel voorkomt in industrieën die flessen drogen, etiketten en pakketten drogen, onderdelen detectie of spaanverwijdering.

    Droogblazen 2

    Dunne vloeistoflagen kunnen worden verwijderd omdat de luchtstroom waterdruppels fysiek beweegt en ze van een oppervlak verwijdert, terwijl een nevel van droge lucht ook water verbruikt door verdamping. Perslucht is vooral goed in het verwijderen van een vloeistof of residu van oppervlakken, omdat het niet zal krassen of wrijven tegen het te drogen object zoals andere droogsystemen doen. Bovendien kunnen objecten met onregelmatige vormen en afmetingen worden gedroogd of gewassen door de luchtmondstukken zonder speciaal gereedschap of armaturen.

  • Consultancy & maatwerk

    Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We kijken graag welke lucht afblaas mondstukken voor droogblazen voor u geschikt zijn. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg