Geurbestrijding

Veel industriële processen waarin organische verbindingen betrokken zijn, veroorzaken onaangename geuren die moeten worden behandeld om de leefomgeving aanvaardbaar te maken, door middel van geurbestrijding. Er zijn diverse veelvoorkomende toepassingen binnen de industrie, zoals afvalwaterzuiveringsinstallaties, afvaloverslagstations, voedselverwerkingsinstallaties en chemische verwerkingsinstallaties.

background
 • Verschillende manieren van geurbestrijding

  Er zijn grofweg drie manieren om geur te beheersen (stank te bestrijden): met dekstoffen (coverant) maskeren, met deodoranten neutraliseren of met absorberende stoffen behandelen. Mist nozzles werken vaak het beste voor de meeste toepassingen vanwege het grote aantal zeer kleine druppeltjes. Hoe kleiner de druppeltjes, hoe meer oppervlak beschikbaar is om de geur mee te bestrijden. Geurbestrijding komt vaak voor bij afvalwaterzuiveringsfaciliteiten en andere faciliteiten die organische verbindingen verwerken.

 • Geurbestrijding met BETE sproeiers

  In open-type scrubbersystemen zijn BETE sproeiers effectief vanwege de fijne druppelgrootte die ze produceren, waardoor het reactieoppervlak wordt vergroot of de geur wordt geabsorbeerd. In gaswassersystemen zijn BETE axiale wervelmondstukken over het algemeen het meest effectief om een gelijkmatige verdeling over het pakkingoppervlak te bereiken en ervoor te zorgen dat er geen gas onbehandeld door de pakking gaat.

 • Geurbestrijding met BETE sproeiers of EmiControls - Spraybest Europe

  Geurbestrijding met behulp van EmiControls

  Geurbestrijding door middel van waterverneveling is een innovatieve oplossing van EmiControls. De geurcontrollers zorgen ervoor dat 60 tot 80% van de onaangename geuren worden geneutraliseerd (volgens norm UNI EN 13725). Op dit moment is de turbine van EmiControls de enige die het geurbestrijdingsmiddel automatisch kan doseren. Dit middel is onschadelijk voor mens, dier en milieu. Er is ook de mogelijkheid om met ammoniak te werken. Op deze manier wordt geurbestrijding mogelijk gemaakt voor vele verschillende toepassingen, van de voedingsindustrie tot rioolwaterzuiveringsinstallaties.

 • Consultancy & maatwerk

  Wij adviseren u graag over de verschillende toepassingen voor geurbestrijding. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg