Rookgasontzwaveling (FGD)

In moderne ontgassingsinstallaties wordt het verwijderen van zwaveldioxide, waterstofchloride en waterstoffluoride vaak uitgevoerd door middel van het toevoegen van een was oplossing die – door middel van sproeiers – gelijkmatig in de absorber wordt verdeeld.

background
 • Rookgasontzwaveling met waterspray

  Chemische stoffen stoffen kunnen giftige gaswolken produceren als ze er ongeluk worden gelekt of worden blootgesteld aan atmosferische omstandigheden. Het verminderen van accidentele lozingen van deze gassen kan vaak worden bereikt met watersprays met kleine gemiddelde druppelgroottes, waarbij de verhouding tussen oppervlakte en volume wordt gemaximaliseerd en het grootste contact tussen het water en het giftige gas wordt verkregen.

  Rookgasontzwaveling 2

 • Rookgasontzwaveling met BETE’s sproeiers

  BETE is één van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van speciale sproeiers bij het ontzwavelen van rookgassen. De sproeiers zijn ontwikkeld volgens klantspecificatie en getest in het BETE-sproei-laboratorium. Kenmerken voor dit soort sproeiers zijn:

  • vervaardiging uit zeer slijtvast keramisch materiaal;
  • eenvoudig en verstopping ongevoelig ontwerp;
  • een gedefinieerd druppelspectrum;
  • vaak lichtgewicht (bij toepassing op schepen).

  Wij hebben ook veel ervaring met industriële sproeiers in combinatie met druppelafscheiders.

 • Consultancy & maatwerk

  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We kijken graag welke sproeier en/of druppelafscheiders voor u geschikt zijn. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg