Tankreiniging

BETE sproeiers maximaliseren de efficiëntie van het reinigen van tanks en apparatuur door te zorgen voor een juiste verdeling van de reinigingsmedia en het maximaliseren van de impact van het beschikbare debiet en de druk van het systeem. Ze besparen veel tijd en geld ten opzichte van andere reinigingsopties zoals “vullen en leegmaken” of handmatige invoer (vooral in gevaarlijke omgevingen).

background
 • BETE sproeiers voor tankreiniging

  Tankreiniging is een belangrijk proces in veel industriële toepassingen en kan tijdrovend en duur zijn zonder de juiste oplossing voor de gegeven toepassing. Opslagtanks, procesvaten, reactoren en procesapparatuur kunnen in alle sectoren aanzienlijk variëren in omvang en omvang. De meeste tanks moeten echter voor en na worden schoongemaakt om product verontreiniging te voorkomen. BETE tankreiniging sproeiers zijn verdeeld in 3 categorieën:

  • Stationaire sproeiers:  voor het spoelen of reinigen van tanks tot ca Ø 5 m.
  • Spinners: roterende vlakstraal sproeiers- voor het reinigen van tanks tot ca Ø 7 m.
  • Impact Cleaners: roterende puntstraal sproeiers- voor het met zeer gerichte kracht reinigen van tanks tot ca Ø 40 m.

  Tankreiniging

  In uw proces is het reinigen van tanks, vaten, silo’s of IBC’s cruciaal. Ieder proces kent zijn eigen voorwaarden om veilig, betrouwbaar, hygiënisch en efficiënt te reinigen. Belangrijke factoren voor het maken van de juiste keuze zijn de soort en mate van vervuiling, de grootte van de tank, eventuele obstakels als roerwerken in de tank, de kosten én de besparingen (of zelfs winst). Elke soort sproeier heeft zijn eigen voor- en nadelen en daarmee zijn eigen toepassingsgebied. Er zijn verschillende methoden voor tankreiniging, maar niet alle zijn even geschikt. Er zijn ook flinke verschillen in aanschafprijs, verbruik van water en energie, verbruik van chemicaliën, afvoer van verontreinigd water of toegestane tijd.

  Voor verdere informatie over tankreiniging en de diverse opties kunt u de BETE tank cleaning brochure raadplegen.

 • Consultancy & maatwerk

  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We kijken graag welke sproeiers voor tankreiniging voor uw toepassing geschikt zijn. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg