Vacuüm destillatie

De aardolie- en chemische industrie gebruiken vacuümdestillatie om individuele componenten en verbindingen te scheiden van bulkprocesstromen. Dit proces speelt een essentiële rol bij het scheiden van koolwaterstoffracties zonder hoge temperaturen die de fracties kunnen beschadigen en cokesvorming kunnen veroorzaken. Vacuüm destillatie wordt gebruikt om het kookpunt van de vernevelde vloeistof te verlagen, waardoor de temperaturen waarbij de meer vluchtige elementen gaan flitsen worden verlaagd en de benodigde energie/warmte-invoer wordt verminderd.

background
  • Sproeiers voor vacuüm destillatie

    Sproeiers worden vaak gebruikt om de procesvloeistoffen in de vacuümdestillatie-eenheden te verdelen. Goed vernevelde sprays die door mondstukken worden geproduceerd, vergroten het blootgestelde oppervlak van de procesvloeistof en verhogen daardoor de verdampingssnelheid en scheidingsefficiëntie. Wanneer gepakte kolommen worden gebruikt in vacuümtorens, waar de druk val aan de gaszijde laag moet zijn, bevochtigen sproeimondstukken ook gelijkmatig de pakking, waarover het gas stroomt en in contact komt met de vloeistof.

    Vacuüm destillatie

  • Consultancy & maatwerk

    Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We kijken graag welke sproeiers voor vacuüm distillatie passen bij uw toepassing. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg